Softver za kloniranje diska uživo za Windows, SSD i RAID

Ako tražite softver za kloniranje diska uživo, dopustite mi da vas upoznam s jedinstvenim načinom kloniranja diska u BackupChainu. Ali kao prvo, pobrinimo se da oboje pričamo o istoj stvari. Kloniranje diska i sigurnosna kopija snimanja diska dvije su različite životinje; možete učiniti i s BackupChain iu ovom postu smo gledati posebno u disk kloniranje bitova i komada.
Kloniranje diska u osnovi se razlikuje od snimanja diska. Kloniranje diska je proces stvaranja dupliciraju diska, spremnog za polazak kada vam je potreban; stoga nije uključena operacija vraćanja. Disk je klon originala. Slika diska je jedna datoteka koja sadrži sadržaj diska. Kada trebate vratiti disk, potreban vam je novi disk na koji ćete kopirati sadržaj datoteke slike diska. Stoga morate pričekati da proces vraćanja napiše sve te podatke natrag na disk, au slučaju stvarno velikih diskova, to bi moglo potrajati. To je mjesto gdje kloniranje diska dolazi u ruci.
Kloniranje diska u BackupChainu je jedinstveno. Softver za kloniranje živog diska stvara klon dok operativni sustav radi. To čini kontaktiranjem svih vss svjesnih usluga kako bi se pripremili za sigurnosnu kopiju uživo, a zatim koristi "zamrznuti prikaz", za koji je zajamčeno da će biti dosljedan, za stvaranje klona. Klon disk je već priključen i na njega se piše tijekom procesa. Čim se postupak kloniranja završi, klonirani disk može se koristiti za dizanje. Za razliku od drugih rješenja, BackupChain radi u pozadini u sustavu Windows, ne zahtijeva boot stick ili disk ili ponovno pokretanje i mijenja klon tako da može živjeti rame uz rame s izvornim diskom, nešto poput sigurnosnog kopiranja uživo.
Jeste li znali, Windows i svi ostali operativni sustavi ne dopuštaju istovremeno pričvršćivanje savršenih klonova? To je zato što svaki disk mora imati jedinstvenu ID. Stoga, ako napravite pogrešku i pričvrstite 'savršenog klona', onaj koji je malo identičan originalu, na primjer, ako ste vratili sliku diska na novi disk na istom računalu gdje je izvorno snimljena slika diska, Windows će 'ispraviti' klon i dati mu novu ID. To nepovratno dovodi do nepobitnog diska jer se ID-i više neće podudarati interno. Dakle, ovo je mjesto gdje BackupChain radi svoju magiju kako bi se osiguralo vaš klon ostaje bootable i možete ga koristiti rame uz rame s izvornim diskom koliko god je potrebno. Kada je vaš glavni disk oštećen, postavku BIOS-a možete promijeniti tako da se jednostavno pokrene iz klona.
Raid live kloniranje diska također je podržano. Umjesto kloniranja samostalnog diska, BackupChain može klonirati cijeli RAID na drugi RAID ili samo samostalni disk, ili obrnuto.
Trebate li klonirati Windows ili podatkovne diskove uživo bez prekidanja sustava? BackupChain je vaša ulaznica i to je nevjerojatno moćan u tome. Štoviše, nudi širok raspon drugih alata za sigurnosno kopiranje, kao što su Hyper-V sigurnosna kopija, VMware sigurnosna kopija, VirtualBox sigurnosna kopija, sigurnosna kopija razine datoteke, oblak i daljinske sigurnosne kopije i još mnogo toga.

Pogledajte danas, 20-dnevna probna verzija je potpuno funkcionalna.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Je li Hyper-V bolji od VMwarea?

HYPER-V SIGURNOSNA KOPIJA I REPLIKACIJA: ŠTO JE NAJBOLJE?

Za i protiv pohrane u oblaku (Cloud Backup)