Veeam alternativa

Dakle, u nekom trenutku gledate Veeam misleći da je njihov "besplatni" rezervni softver odličan. Ali postoji velika kvaka. Dok dodajete poslužitelje i VM-ove u sustav, brzo dolazite do točke u kojoj "besplatno" više nije "besplatno"; zapravo, sada odjednom, njihovo besplatno rješenje košta vas mnogo tisuća dolara kako biste zadržali rast iznad besplatne razine. Kvaka je u tome što žele mnogo tisuća dolara više od drugih rješenja, što je prošlo nezapaženo jer je "besplatna" oznaka bila tako velika distrakcija.

Freemium model je pomalo zlonamjeran, ako ne i uvredljiv, marketinški model. Dojam je da se proizvod za besplatno korištenje dobiva bez plaćanja. Počnete ulagati puno vremena u njega, instalirati ga, naučiti, koristiti, postaviti, upravljati njime i tako dalje. Vrijedi li ti vrijeme? Naravno da jest. Zato nakon tjedana ili mjeseci korištenja "besplatnog rješenja" konačno shvatite gdje je i kako bilo osakaćeno i ograničeno tako da trebate nadograditi na pravo, skupo, precijenjeno rješenje. Dakle, to je mjesto gdje oni stvarno žele da ide, na skupo pravi proizvod, onaj koji žele prodati. Naravno da svi to znamo, a opet padamo na to iznova i iznova.

Namamili su nas sa "oh, besplatno je, zauvijek". Sada kada smo shvatili da smo gubili sve ovo vrijeme isprobavanjem, učenjem, osjećamo da bi sve to vrijeme i trud propadali ako ne kupimo proizvod. I ne daj Bože, prebacivanje na drugi proizvod će nastati još više rada i gubljenje vremena, tako da smo skloni razmišljati. Puno je lakše samo ugristi metak i kupiti precijenjen proizvod i nastaviti dalje s našim životima.

OK besplatne igre su manje-više ista varka, gotovo. Igrate, postati ovisni, onda morate kupiti "žetone" za otključavanje sljedeće razine, u stvarnoj igri. Odobreno, to je besplatna probna. Ali nije. Iako je igra zabavna čak i ako je ne kupite, stvarno gubite dragocjeno vrijeme pokušavajući besplatni softver za sigurnosno kopiranje. Vrijeme koje se moglo koristiti mudro i učinkovitije. Što je još gore, i ti trošiš novac. Popravak je jednostavan, kad god takozvana "besplatna sigurnosna kopija softvera za Hyper-V" poruku dođe do vas, ili što god, to je odličan podsjetnik i ulaganje da pogledate oko sebe i vidite koje su druge opcije vani. Slobodna riječ je zloupotrebljena kao nijedna druga. Pandemija koronavirusa smanjuje sve naše novčanike, tako da možemo dobiti dvostruko, uštedjeti vrijeme i novac radeći neka istraživanja, kao što je učinjeno u članku ispod istaknuti Veeam, Acronis, Altaro i Backup Exec alternative:

Jeftinije od Veeam vs. Acronis vs. Altaro vs. StorageCraft vs. Backup Exec

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Je li Hyper-V bolji od VMwarea?

HYPER-V SIGURNOSNA KOPIJA I REPLIKACIJA: ŠTO JE NAJBOLJE?

Za i protiv pohrane u oblaku (Cloud Backup)