Rezervne strategije za velike VM-ove sa i bez deduplication

Backup nudi mnoge opcije koje vam omogućuju brzu implementaciju nekoliko sigurnosnih strategija koje možete koristiti istovremeno.
Ako imate posla s vrlo velikim datotekama, recimo da je 1.6TB VMDK najveći, možda ćete morati planirati vrijeme vraćanja.
Prosječni moderni tvrdi disk i poslužitelj omogućit će vam brzinu obrade od 50 MB/sec do 100 MB/sec bez korištenja RAID-a.
Datoteka od 1,6 TB stoga bi zahtijevala 1677721,6 MB -> 4,7 do 9,5 sati za obnovu, bez obzira na to kako će biti obnovljena.

Korištenje vanjskog tvrdog diska bez sigurnosne kopije obrade (bez deduplication, bez kompresije) ima prednost što može dignuti VM-ove izravno s vanjskog pogona kada je to potrebno.
Ova strategija vas spašava od vraćanja na 5-10 sati za VM od 1,6 TB.
Međutim, budući da svaka strategija ima lošu stranu, ova strategija zahtijeva 1,6 TB za svaku VM sigurnosnu kopiju; stoga ne možete zadržati previše sigurnosnih kopija. Ako želite biti u mogućnosti vratiti datoteke od tjedan dana unatrag trebat će vam 7 * 1.6TB = 11.2 TB prostora za pohranu za samo jedan VM!

Naravno, većina korisnika si to ne može priuštiti i odlučiti se za hibridni sustav.

Evo kako biste ga postavili:
#1: Postavite zadatak da napišete punu, nekomprimiranu, neprerađenu sigurnosnu kopiju na namjenski tvrdi disk svake noći. Na taj se način uvijek možete vratiti i odmah dignuti VM kada je to potrebno. Međutim, potrebno vam je dovoljno prostora za najmanje 2 potpune sigurnosne kopije na tvrdom disku jer BackupChain neće izbrisati staru sigurnosnu kopiju dok se nova sigurnosna kopija ne dovrši.
#2: Postavite drugi zadatak za pokretanje nakon toga pomoću deduplication i srednje kompresije, ciljajući drugi tvrdi disk. Ovaj zadatak treba konfigurirati kako bi zadržao tjedan dana ili više sigurnosnih kopija. Možete si priuštiti ovo skladištenje jer je deduplicirano i komprimirano. Ova strategija koristi otprilike 50% podataka od 1,6 TB za početnu punu sigurnosnu kopiju (pod pretpostavkom da je VHD zapravo u potpunosti korišten), a zatim oko 5% za svaki dnevni koraci.

U osnovi, koristili biste Task #2 za dugoročnu pohranu oporavka i zadatak #1 za neposredne oporavke kada je potrebno brzo obaviti potpunu obnovu.
Bilo kako bilo, izgleda da čak i za #2 scenarij tvrdi disk od 2,7 TB neće biti dovoljno velik za držanje svih tih podataka.

Možete potražiti veće USB pogone ili postaviti mali Windows mrežni poslužitelj s nekoliko 2,7 TB pogona kombiniranih u softver RAID. To je sjajan i ekonomski način za dodavanje skladištenja.
NAS kutije koje ne koriste Windows i NTFS interno mogu vam dati probleme s velikim veličinama datoteka, dugim mrežnim vezama i dubokim putevima iznad 240 znakova.
Svaka određena NAS kutija je drugačija, tako da je potrebno istražiti od slučaja do slučaja ako je prikladna ili ne. Ti NAS sustavi koji koriste Windows Storage Server OS su skuplji, ali možete biti sigurni da imate Microsoftove standarde usklađene sa pohranom koja vam neće dati probleme.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Je li Hyper-V bolji od VMwarea?

HYPER-V SIGURNOSNA KOPIJA I REPLIKACIJA: ŠTO JE NAJBOLJE?

Za i protiv pohrane u oblaku (Cloud Backup)