Backup Software: FastNeuron, inovator sigurnosnog softvera i davatelj usluga u oblaku, predstavlja besplatni vodič za ransomware

Baltimore, Maryland. FastNeuron, vodeće softversko rješenje za sigurnosno kopiranje poslužitelja koje se natječe širom svijeta s Acronis i Veeam, predstavio je novi besplatni vodič o prevenciji ransomwarea. Vodič uključuje različite tehnike prevencije ransomware-a i objavljuje se ciljajući posebno IT administratore i povezano osoblje. Melissa Weekley, voditeljica marketinga FastNeurona, objasnila je: "Posljednjih mjeseci došlo je do porasta napada ransomwarea. Ransomware uzrokuje milijarde dolara štete svake godine i nije samo stvar koja se tiče stručnjaka za kibernetičku sigurnost. IT administratori moraju poduzeti mjere opreza, a konkretni savjeti i strategije za postizanje značajne razine zaštite navedeni su u našem novom vodiču."

Noviji napadi koji također utječu na podatke sadržane u računima u oblaku postaju vrlo zabrinjavajući. "Nažalost, ljudi vjeruju da su njihove datoteke sigurne samo zato što su njihovi datotečni poslužitelji sigurnosno kopirani u oblaku, ali potencijal za gubitak podataka može biti još veći", objasnila je dalje. "Popularne usluge u oblaku zapravo su glavna meta kibernetičkih kriminalaca. Mnogi se kupci prebacuju na naše rješenje jer je njihovo prethodno rješenje za sigurnosno kopiranje omogućilo replikaciju zaraženih datoteka na njihov račun u oblaku, čime su izgubili originale. Ili, u drugim slučajevima, kriminalci su se mogli prijaviti u svoje sustave oblaka i zaraziti sve datoteke koje je sadržavao. Naš vodič za ransomware opisuje nekoliko strategija koje IT osoblje može poduzeti kako bi smanjilo rizik od gubitka podataka od zlonamjernog softvera."

Dodatna strategija zaštite od ransomware-a je uistinu nepromjenjiva pohrana u oblaku FastNeuron koja je potpuno izolirana od internetskog računa kupca. Na primjer, u slučaju napada temeljenih na oblaku koje je izvršio kriminalac ili nezadovoljni zaposlenik s potpunom kontrolom nad fizičkom infrastrukturom kupca, kao što su pristup podacima za prijavu i ključevima za dešifriranje, tvrtke i dalje mogu oporaviti cijeli skup podataka pristupom svojim nepromjenjivim podacima u oblaku, čak i ako su njihova lokalna pohrana i račun u oblaku istodobno ugroženi.

U vodiču koji je dostupan na zahtjev raspravlja se o raznim strategijama prevencije ransomwarea kontaktiranjem BackupChain na dolje prikazanim adresama:

https://backupchain.net

https://backupchain.fr

https://backupchain.de

https://backupchain.es

https://backupchain.it

https://fastneuron.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Je li Hyper-V bolji od VMwarea?

HYPER-V SIGURNOSNA KOPIJA I REPLIKACIJA: ŠTO JE NAJBOLJE?

Za i protiv pohrane u oblaku (Cloud Backup)